Cum faci cele mai bune ciorbe pentru zile friguroase - 10 retete

(0)
admin postat de

Romanii iubesc ciorba, mai ales in zilele friguroase sau atunci cand trebuie sa se recupereze sau sa se puna pe picioare dupa o raceala. 


De fapt, cirobele au fost inventate tocmai pentru a inzdraveni. Pentru ca erau digerate cu usurinta, ciorbele a fost dintotdeauna prescrise pentru punerea pe picioare a bolnavilor sau ranitilor, fiind considerate recuperatoare.


Astfel, pe timp de razboi, ciorba era una dintre mesele preferate de trupele Imperiului Otoman. De exemplu, sefii regimentelor de spahii erau cunoscuti sub titulatura de ciorbagii - pentru ca langa cortul lor se afla dintotdeauna cel al popotei, unde se faceau cele mai bune ciorbe de burta sau de berbecuti. In turceste, aceasta fiertura miraculoasa purta numele de "corba", care a fost imprumutat de romani si transformat in "ciorba".


Noi nu suntem in razboi cu nimeni, dar cu zapezile si frigul de afara, parca n-ar strica o ciorba buna care sa ne mai incalzeasca: 


1. Ciorba de pui cu taietei


2. Ciorba de perisoare cu tarhon


3. Ciorba radauteana


4. Ciorba de burta


5. Ciorba de miel


6. Ciorba de loboda


7. Ciorba americana de fasole si arahide


8. Ciorba de oase de porc cu zeama de varza


9. Ciorba de conopida


10. Ciorba cu scarita de porc afumata



Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite