Cum se aleg si pregatesc borcanele pentru muraturi

(0)
admin postat de

In afara de legume proaspete si condimente de cea mai buna calitate, pentru ca muraturile sa va iasa nemaipomenite, va trebuie si borcanele potrivite si pregatite dupa cateva reguli importante.


Altfel, puteti avea surprize neplacute, cum ar fi sa descoperiti ca acestea s-au stricat, dupa ce ati investit si timp si bani in ele. 


Deci, alegerea si pregatirea borcanelor este un pas important, iar noi va spunem care sunt pasii pentru a va asigura ca la iarna veti avea parte doar de surprize placute: 


1. Sticla, un garant al calitatii muraturilor


Sunt multi cei care prefera sa puna muraturile in vase de plastic, pentru ca sunt mai ieftine si nu exista riscul ca acestea sa se sparga. Insa, uneori, vasele de plastic altereaza gustul. 


Borcanele de sticla sunt cele mai bune, sticla nu reactioneaza in niciun fel cu condimentele din saramura si nici nu prinde gust. De asemenea, unele vase de plastic sunt confectionate din materiale toxice.


Cititi mai multe despre pericolele pe care le ascund peturile si borcanele de plastic.


2. Marimea conteaza 


Alege vasele in functie de marimea gurii lor. Daca aceasta nu este destul de mare, veti avea probleme atunci cand veti incerca sa aranjati muraturile asortate sau cand veti incerca sa aglomerati cat mai mult castraveti sau gogosari. 


3. Capacele sunt importante 


Atunci cand cumparati borcanele pentru muraturi, verificati daca capacele se inchid

...
bine. Borcanele pentru muraturi trebuie sa se inchida etans, pentru a tine aerul afara, altfel continutul isi poate pierde din calitati si se poate altera.


Totodata, fiti atente cand refolositi capacele de la borcanele in care ati mai pus muraturi, pentru ca acestea pot fi zgariate sau deteriorate sau, si mai rau, ruginite. In oricare dintre aceste cazuri, este recomandat sa aruncati capacele deteriorate si sa cumparati unele noi.

 

4. Inlatura mirosurile neplacute din borcane


Pentru a nu prinde mirosuri neplacute de la cele dinainte, spalati borcanele cu apa fierbinte cu detergent.


Metodele traditionale de curatare a borcanelor mari de muraturi presupuneau curatarea bidoanelor cu var stins si apa clocotita, iar in procesul de curatare se folosea si o perie tare, pentru curatarea peretilor. De asemenea, pentru inlaturarea mirosului de detergent, la final, peretii se pot freca cu o jumatate de lamaie, aceasta inlaturand toate mirosurile neplacute sau stridente, de detergent. 


Apoi, se lasa la aer, pentru a se usca bine.


5. Celofanul 


Pentru o sigilare si mai buna, pe gura borcanului se pune o folie de celofan, peste aceasta se pune apoi capacul. Astfel, aerul va fi impiedicat sa intre in interiorul vasului.


Sursa foto: conaculboierului.ro

recomandari

1. Muraturile sunt mentionate in Biblie si apar in operele lui Shakespeare. Exista in istorie de multa vreme, ...

citește—

V-am dezvaluit deja cateva curiozitati despre muraturi. Si, pentru ca pietele sunt pline de legume numai bune ...

citește—

De obicei, romanii pun muraturile la inceptul toamnei, dar e bine sa nu asteptati pana atunci, deoarece acum ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite