Aperitiv cu ciuperci

Se incalzeste cuptorul la 150 de grade. Se pregatesc ciupercile: se splala si se aseaza intr-o tava de cuptor, cu o pensula se unge fiecare ciuperca i

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv cu ciuperci

Ingrediente

  • 900 grame ciuperci
  • 125 ml de ulei de masline( de preferat)
  • 4-6 felii de franzela taiate mai gros
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri de patrunjel taiat
  • sare si piper.

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 150 de grade. Se pregatesc ciupercile: se splala si se aseaza intr-o tava de cuptor, cu o pensula se unge fiecare ciuperca in parte, in final se mai stropesc cu restul de ulei, se adauga sare si piper peste fiecare ciuperca. Se pun la cuptor pentru aproximativ 10 min sau cand incep sa se innegreasca.Dupa ce se scot de la cuptor se lasa sa se raceasca. Acum pregati painea: Se incalzeste o plita sau gratar electric. Se ia pe rand fiecare felie de paine si se unge pe ambele parti cu ulei dupa care se aseaza la prajit cam 10 sec pe fiecare parte. Se maruntesc ciupercile. Se prajeste intr-o tigaie usturoiul in 2-3 linguri de ulei cam 30 de sec, se adauga ciupercile ,iar ultima data se adauga patrunjelul si se mai lasa la prajit inca 30 de sec. Pentru aranjare: peste painea prajita se aseaza ciupercile si un pic de patrunjel peste.


Pofta buna! Reteta Aperitiv cu ciuperci a fost propusa de lisa_magic pe forum culinar.ro Alte retete cu ciuperci gasiti aici: Chiftele de ciuperci, Clatite cu ciuperci, Ciuperci umplute cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval

Aperitiv cartofi in straturi cu bacon si cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!