• taiati inotatoarele pestilor cu ajutorul unei foarfece• daca folositi pesti precum bibanul (cu solzi foarte
detalii rețetă—• filetati bibanul si scoateti oasele cu o penseta • asezonati-l cu sare si piper si stropiti-l
detalii rețetă—• spalati si curatati bibanul de solzi • indepartati-i inotatoarele si aripioarele • despicati de sus
detalii rețetă—Biban la gratar este o reteta simpla de peste prajit ce poate fi pregatita in zilele cu dezlegare la peste.
detalii rețetă—Pentru plachie de calcan si biban de mare punem 4-5 linguri ulei intr-un vas yena, asezam ceapa tocata, apoi
detalii rețetă—Pestele l-am taiat in 3. Pe folia de aluminiu am bus cate o bucata de peste, sare, unt, piper, lamaie,
detalii rețetă—Pentru pregatirea piureului de morcovi: ii taiem rondele si ii punem cu ghimbirul tocat in ulei incins de masline,
detalii rețetă—Bibanul este un peste alb, delicios si satios, care merge de minune alaturi de un vin alb de buna calitate.
detalii rețetă—Cea mai gustoasa ciorba de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate
detalii rețetă—Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu
detalii rețetă—Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in
detalii rețetă—