Saramura de calcan este o mancare sanatoase si foarte delicioasa. Pentru aceasta se pun pe grill bucatile de peste,
detalii rețetă—Pentru plachie de calcan si biban de mare punem 4-5 linguri ulei intr-un vas yena, asezam ceapa tocata, apoi
detalii rețetă—Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin
detalii rețetă—Pentru calcan la cuptor se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o
detalii rețetă—Pentru calcan prajit in unt se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un
detalii rețetă—Pentru calcan prajit cu patrunjel se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. Se pune
detalii rețetă—De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un
detalii rețetă—O reteta cu peste delicioasa este calcanul in vin rosu. Ingredinetel epntru retea sunt: calcan, vin, faina, unt,
detalii rețetă—Se spala bine calcanul si se pune apoi sa fiarba cu supa de legume sau in apa fierbinte. Cand pestele s-a fiert se
detalii rețetă—Calcanul se curata de solzi si intestine, se spala si se desface apoi in fileuri. Ceapa se taie subtire si se pune
detalii rețetă—Calcanul se pune la oparit in apa fierbinte dupa care i se scoate pielea si se taie bucati. Se fierb legumele
detalii rețetă—Calcanul se spala bine si i se inseparteaza pielea dar si sira spinarii Se da apoi prin lapte, faina, ou si
detalii rețetă—