O reţetă de primăvară, potrivită pentru perioada Postului, mai puțin în Săptămâna Mare. De obicei
detalii rețetă—Se spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa
detalii rețetă—Se fierb ouale, se decojesc, se taie in lung si se asaza intr-un vas incasabil, cu galbenusurile in sus, se presara
detalii rețetă—Se freaca galbenusul cu smantana. Se pune hreanul ras, putina sare si otet dupa gust. Se tine la foc in alt
detalii rețetă—Fileurile de peste se sareaza si se pipereaza. Cascavalul se rade si se amesteca cu hreanul ras cu aceasta
detalii rețetă—Frisca se bate spuma, se amesteca cu hreanul ras si condimentele.
detalii rețetă—Hreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un
detalii rețetă—Se amesteca hreanul ras cu otetul, sarea, sfecla rasa si un pahar de smintina.
detalii rețetă—Se amesteca galbenusurile cu smintina si hreanul ras. Se pune vasul in baia de apa. Se adauga sare, zeama de lamiie
detalii rețetă—Se prepara un sos alb care se stinge cu apa, zeama de carne sau lapte. Se fierbe bine, se adauga hrean ras si
detalii rețetă—Brinza de vaci se amesteca cu smintina ,hreanul ras si mustarul. Ridichile si ceapa verde tocata se adauga
detalii rețetă—