iarna


Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 25m 

O tarta ce pote fi preparata cu oricare fruct dorim, dupa preferinta, eu am ales nectarinele pentru ca de vara pana

detalii rețetă—

Salata cu ghebe

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 40m 

Ghebe tomnatice sau latineste Armillaria mellea , chiar daca este o specie parazita care creste in tufe pe arbori

detalii rețetă—

Afumatura la untura

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 1h:30m 

Afumatura la untura sau cum ii zicea bunica, la garnita, un fel de putinei din tabla, cred, ca nu-mi amintesc prea

detalii rețetă—

Zacusca de ghebe

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 2h:30m 

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai

detalii rețetă—

Gem de dovlecel cu ghimbir

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20h 
gatire reteta 45m 

Dovleceii sunt legume sanatoase foarte productive din gradina noastra care merita locul lor in borcane iarna. Va

detalii rețetă—

Gem de capsuni

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 30m 

Nu credeam ca voi mai gasi capsuni in septembrie, asa ca am fost foarte bucuroasa. Mi s-au parut neasteptat de

detalii rețetă—

Gogonele in saramura

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 15m 

Anul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai

detalii rețetă—

Gogosari cu conopida si struguri

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
gatire reteta 1h 

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din

detalii rețetă—

Dulceata bunicii ( de prune cu nuci)

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 12h 
gatire reteta 2h 

A venit toamna! Și odată cu ea, grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm

detalii rețetă—

Dulceata picanta

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h:45m 

In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii. Am citit de mult despre aceasta dulceata mai

detalii rețetă—

Zacusca cu bureti

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 2h 

S-a imbracat gradina toata in tonuri dulci de aramiu; miroase a vanata coapta, a gogosar si

detalii rețetă—

VIDEOVin fiert

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 15m 

Perfect pentru zilele sau serile friguroase de iarna.

detalii rețetă—

VIDEOCompot de visine

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 15m 

Pentru ca pietele sunt pline de fructe de toate felurile, m-am gandit sa iti arat cum poti sa faci acasa un compot

detalii rețetă—

VIDEOPunch de iarna

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 

Azi te voi invata cum sa faci un Punch de iarna potrivit pentru serile festive in familie

detalii rețetă—

VIDEOTuica fiarta cu ghimbir si miere - Reteta video

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 05m 

Astazi voi pregati o bautura mult iubita de romani: tuica fiarta, medicamentul traditional de iarna. Iti voi arata

detalii rețetă—

VIDEOCiocolata Calda - Reteta video

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 

Avand in vedere ca intram rapid in sezonul rece m-am gandit sa preparam astazi ceva fierbinte si energizant.

detalii rețetă—

 
Initial, preparatul respectiv era denumit Misodengaku sau Dengaku. El se obtinea prin fierberea ...

citește—

Ce poate fi mai savuros decat un ceai cald aromat care iti va incalzi organismul fara sa asimilezi calorii ? ...

citește—

Dar, stii sa le prepari astfel incat sa nu fie doar aspectuase, ci si sanatoase, iar toate vitaminele din ...

citește—

1. Pinul - se foloseste sub forma de ulei, atat in aromoterapie, cat si in masaj. O frectie cu ulei de pin are ...

citește—

Primul lucru care imi vine in minte atunci cand spun zacusca este perioada studentiei. Daca aveai un borcan de ...

citește—

Simona's Passion Blog ne bucura cu o noua serie de sfaturi practice legate de conservarea legumelor pentru ...

citește—

V-am spus deja ce mancaruri gustoase puteti sa pregatiti pentru masa de Craciun. De asemenea, v-am spus si ce ...

citește—

Mancarurile gatite pentru sarbatorile de iarna sunt foarte gustoase, dar, in multe dintre cazuri, si foarte ...

citește—

Simona Patras, autoarea blogului culinar Simona's Passion Blog, ne impartaseste reteta sa de salata asortata ...

citește—

Simona Patras este autoarea blogului Simona's Passion Blog, pe care il admiram pentru calitatea retetelor sale ...

citește—

V-am dezvaluit deja cateva curiozitati despre muraturi. Si, pentru ca pietele sunt pline de legume numai bune ...

citește—

Cati dintre voi nu arunca zeama de la castravetii murati atunci cand termina borcanul? Probabil ca foarte ...

citește—