lingura de lemn


Briose aperitiv

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Alegem un castron adanc in care punem faina amestecata cu un praf de copt, ouale, sare, piper, lapte, ulei. Mixam

detalii rețetă—

Inghetata de capsuni

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 

Se curata fructele, se spala in mai multe ape si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se strecoara fructele prin

detalii rețetă—

Patratele insiropate

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Separam galbenusurile. albusurile se bat spuma, adaugam 2/3 cana zahar, se amesteca bine, galbenusurile. Cu

detalii rețetă—

Biscuiti de cofetarie, biscotti pasticceria

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Amestecam untul cu zaharul(initial cu o lingura de lemn)apoi cu mixerul pana rezulta o crema compacta si fina.

detalii rețetă—

Guacamole, sos mexican

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 

1. Se curata avocado de coaja si samburi (samburii se pastreaza), se piseaza cu o lingura de lemn(eu l-am tocat cu

detalii rețetă—

Urda cu smantana si marar

complexitate reteta Redusa 

Pentru urda cu smantana si marar se pune untul intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn. Se adauga urda

detalii rețetă—

Marmelada simpla de caise

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Pentru marmelada de caise se spala caisele, se scurg si se curata de pielite si de samburi. Se pun intr-un castron

detalii rețetă—

Glazura alba de albus

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Pentru glazura alba de albus se freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat,

detalii rețetă—

Citronada

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 

Se spala lamaile, apoi se rad de coaja. Se pune coaja rasa intr-un castron, se amsteca impreuna cu zaharul si se

detalii rețetă—

Sos de ulei

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 

Se pune intr-un vas uleiul, se adauga galbenusurile si mustarul si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga

detalii rețetă—

Sos de sardele cu mustar

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 

Se curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1

detalii rețetă—

Oua umplute cu castraveti si maioneza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se fierb ouale rascoapte, se taie in doua pe lungime, se scot galbenusurile, care se freaca cu lingura de lemn pana

detalii rețetă—