Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se scot cu strecuratoarea de t
Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se scot cu strecuratoarea de taitei si dupa o scurta racire, se cojesc.
Nu se fierb, deoarece coaja se lipeste de miez si se scoate greu, prin razuire, de pe fructul moale. Nu sunt necesare pauzele de lucru, daca se tin putin sub jet de apa rece.
Dupa cojire, se scot samburii si miezul se da printr-o masina de carne de material plastic. Se aplica o rozeta cu gauri de 3 mm diametru si se macina deodata toata cantitatea de caise, fara oprire.
Compozitia se pune intr-o cratita emailata cu volum cunoscut si se fierbe cca o jumatate de ora pentru a obtine o pasta de densitate uniforma.
Amestecam cu o lingura de lemn folosita doar in acest scop sau cu o lingura de plastic termorezistenta. Caisele potrivite pentru marmelada sunt din soiurile mai putin suculente si fainoase. Aceste soiuri de caise nu au samburi amari, ca atare, se folosesc in patiserie la umpluturi, dar se pot si consuma avand un gust placut.
Pofta buna!
Alte retete de dulceata recomandate
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii