Se spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de jurul imprejurul marului
Se spala atatea mere mijlocii cate dorim sa pregatim. Se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de jurul imprejurul marului ca sa nu plezneasca coaja la copt. Se unge o forma de piatra bine cu unt, se aseaza merele unele langa altele, umpland scobitura cu zahar pisat, iar deasupra fiecaruia se pune cate o bucatica de unt. Se toarna in forma 3-4 linguri de apa si se dau la cuptor, la foc potrivit. Se uda din cand in cand cu siropul din forma. Se tin cam o jumatate de ora. Se servesc in forma, nu prea fierbinti.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii