Pentru peste marinat cu legume asortate se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau,
detalii rețetă—Pentru peste simplu inabusit cu cartofi se poate prepara inabusit salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega,
detalii rețetă—Pentru file siberian de morun sau nisetru pestele se spala. Ceapa, patrunjelul radacina, pastarnacul radacina,
detalii rețetă—Pentru peste la cuptor cu ciuperci se fierbe in apa cu sare si zarzavat, morun, nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a
detalii rețetă—Pestele se curata de solzi si maruntaie dupa care se spala si se taie bucati. Ciupercile taiate marunt se pun la
detalii rețetă—Bucatile de nisetru se asaza intr-un vas, se potrivesc la gust de sare, piper si se adauga peste ele arpagicul
detalii rețetă—Pestele se opareste si se rad de pe el solzii, apoi se taie felii, se sareaza si se lasa sa se scurga. Se da apoi
detalii rețetă—Se face o supa dintr-un litru de apa si legumele curatate, spalate si tocate marunt. Se adauga nisetrul in supa, la
detalii rețetă—Nisetrul se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se taie bucati. Se dau aceste bucati prin faina si se
detalii rețetă—Nisetrul se opareste putin si apoi se curata de solzi si maruntaie si se spala. Legumele se curata, se taie marunt
detalii rețetă—Se desface carnea de nisetru in fileuri. Morcovii se rad pe razatoarea mica. Se potriveste de sare si piper pestele
detalii rețetă—Bucatile de morun (nisetru) se ung cu ulei, se frig pe ambele parti, la gratar si se aseaza pe un platou. Peste
detalii rețetă—