peltea


Peltea de fructe

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 2h 

Pelteaua, in general se poate face din orice fel de fructe... rezulta din cojile si cotoarele fructelor pe care le

detalii rețetă—

Pasta de porumbe

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 

In fiecare toamna, dupa prima bruma, merg sa culeg poroambe, asa cum le zicem noi in zona Dobrogei. Mai sunt

detalii rețetă—

Dulceata si peltea de gutui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se

detalii rețetă—

Peltea de portocale (Orange curd)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza

detalii rețetă—

Peltea de banane (Banana curd)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane

detalii rețetă—

Peltea de lamai (Lemon curd)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena. Se pune

detalii rețetă—

Peltea aromata de mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte,

detalii rețetă—

Peltea de gutui simpla

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Pentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se

detalii rețetă—

Peltea de mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama

detalii rețetă—

Peltea de zmeura simpla

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Pentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se

detalii rețetă—

Budinca de albus cu sos de vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 

Pentru budinca de albus cu sos de vin se bat spuma albusurile. Se pun patru linguri de zahar pisat si trei linguri

detalii rețetă—

Peltea de coacaze

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se storc bine coacazele, iar sucul obtinut se pune impreuna cu zaharul la fiert, pana cand siropul se leaga. Spuma

detalii rețetă—

Fructele folosite la dulceata trebuie sa fie proaspete si nu prea coapte. Este bine sa se prepare numai cate 1 ...

citește—