Dupa ce am facut gemul de nectarine, parca nu mi-a venit sa arunc coaja si samburii, mai ales ca unii dintre ei
detalii rețetă—Pelteaua, in general se poate face din orice fel de fructe... rezulta din cojile si cotoarele fructelor pe care le
detalii rețetă—In fiecare toamna, dupa prima bruma, merg sa culeg poroambe, asa cum le zicem noi in zona Dobrogei. Mai sunt
detalii rețetă—Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se
detalii rețetă—Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza
detalii rețetă—Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane
detalii rețetă—Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena. Se pune
detalii rețetă—Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte,
detalii rețetă—Pentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se
detalii rețetă—Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama
detalii rețetă—Pentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se
detalii rețetă—Pentru budinca de albus cu sos de vin se bat spuma albusurile. Se pun patru linguri de zahar pisat si trei linguri
detalii rețetă—Fructele folosite la dulceata trebuie sa fie proaspete si nu prea coapte. Este bine sa se prepare numai cate 1 ...
citește—