peltea


Peltea de coacaze

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se storc bine coacazele, iar sucul obtinut se pune impreuna cu zaharul la fiert, pana cand siropul se leaga. Spuma

detalii rețetă—

Peltea de zmeura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se

detalii rețetă—

Peltea de coarne

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Coarnele se pun la fiert cu apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Se pune aceeasi

detalii rețetă—

Peltea de gutui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Gutuile si merele se taie bucati si se pun apoi la fiert in apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert, dupa care se

detalii rețetă—

Peltea de trandafiri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au

detalii rețetă—

Peltea de portocale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se

detalii rețetă—

Peltea de gutui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera

detalii rețetă—

Sos fin acrisor pentru friptura de miel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se fierbe 5 minute lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de portocala in 100ml apa.

detalii rețetă—

Peltea de gutui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:20m 

Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa. Se

detalii rețetă—

Budinca de albus

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se bat spuma 8 albusuri. Se pune zaharul si pelteaua. Se mai bate pana de intareste bine. Se toarna compozitia in

detalii rețetă—

Peltea de gutui

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 

Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga

detalii rețetă—