Se storc bine coacazele, iar sucul obtinut se pune impreuna cu zaharul la fiert, pana cand siropul se leaga. Spuma
detalii rețetă—Se stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se
detalii rețetă—Coarnele se pun la fiert cu apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Se pune aceeasi
detalii rețetă—Gutuile si merele se taie bucati si se pun apoi la fiert in apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert, dupa care se
detalii rețetă—Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au
detalii rețetă—Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se
detalii rețetă—Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera
detalii rețetă—Se fierbe 5 minute lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de portocala in 100ml apa.
detalii rețetă—Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa. Se
detalii rețetă—Se bat spuma 8 albusuri. Se pune zaharul si pelteaua. Se mai bate pana de intareste bine. Se toarna compozitia in
detalii rețetă—Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga
detalii rețetă—