Piscoturi

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hirtie zaharul pisat, iar p

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 de grame de zahar
  • 80 de grame de faina
  • 5 albusuri de ou
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet de vanilie
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o hirtie zaharul pisat, iar pe alta hirtie faina proaspat cernuta. Se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet 1/3 din zahar si se mai bate cu telul pina ce se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar, amestecind usor cu o lingura, apoi se adauga pe rind galbenusurile, faina cernuta si vanilia. Se pregateste din timp o hirtie alba, mai groasa de marimea tavii, in care vom coace piscoturile. Este bine sa avem o tava speciala, fara pereti laterali; se face un cornet de hirtie care se taie la virf, astfel incit sa aiba o gaura de un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia si se toarna pe hirtia dinainte pregatita piscoturi de 10-12 cm lungime. Se lasa intre ele un interval de 5-6 cm, deoarece cresc la copt. Se presara deasupra putin zahar praf; se apuca hirtia de un capat si se scutura usor, aplecind-o usor ca sa se scurga in afara zaharul praf cazut pe hirtie si se asaza incet pe tava neunsa. Se coc la foc potrivit, mai mult moale, cam 25 de minute, in care timp piscoturile trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cind sint gata, se scot imediat de pe hirtie cu ajutorul unui cutitas si se aseaza pe farfurie, lipiti cite doi, cu partea de pe tava dinauntru.
Se servesc la Five O'clock Tea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Bucataras.RO

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline

Chiar delicioase aceste rulouri....

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!