Tava de prajitura se unge cu putin unt si se tapeteaza cu 2 pumni de nuci tocate dar nu prea marunt. Pentru blat se bat albusurile cu zahar, se pun ga
Tava de prajitura se unge cu putin unt si se tapeteaza cu 2 pumni de nuci tocate dar nu prea marunt. Pentru blat se bat albusurile cu zahar, se pun galbenusurile, cacao, faina si praful de copt. Se toarna peste nuci si se pune la copt 40 min.
Pentru crema se freaca untul cu cele 2 galbenusuri crude si zaharul pina rezulta o crema spumoasa. Prajitura coapta se lasa la racit si se intoarce cu partea cu nucile in sus. Peste aceasta se toarna crema si se da la rece.
Se poate orna cu ciocolata rasa inainte de servire
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...
HamburgerIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii