reteta de peltea


Peltea de nectarine

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 1h:15m 

Dupa ce am facut gemul de nectarine, parca nu mi-a venit sa arunc coaja si samburii, mai ales ca unii dintre ei

detalii rețetă—

Peltea de fructe

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 2h 

Pelteaua, in general se poate face din orice fel de fructe... rezulta din cojile si cotoarele fructelor pe care le

detalii rețetă—

Pasta de porumbe

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 

In fiecare toamna, dupa prima bruma, merg sa culeg poroambe, asa cum le zicem noi in zona Dobrogei. Mai sunt

detalii rețetă—

Dulceata si peltea de gutui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se

detalii rețetă—

Peltea aromata de mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Pelteaua aromata de mere se poate servi ca si serbetul sau se poate folosi pentru tarte, budinci, orez cu lapte,

detalii rețetă—

Peltea de gutui simpla

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Pentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se

detalii rețetă—

Peltea de mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama

detalii rețetă—

Peltea de zmeura simpla

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Pentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se

detalii rețetă—

Budinca de albus cu sos de vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 

Pentru budinca de albus cu sos de vin se bat spuma albusurile. Se pun patru linguri de zahar pisat si trei linguri

detalii rețetă—

Sos fin acrisor pentru friptura de miel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se fierbe 5 minute lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de portocala in 100ml apa.

detalii rețetă—