Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la
detalii rețetă—Uscățele/Minciunele sunt acele gogosele care se fac din aluatul ramas de la gogosile pufoase. Sunt minunate
detalii rețetă—Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna Se toarna peste faina. Se pune
detalii rețetă—Se face un aluat ca pentru taitei, elastic sa fie usor de intins. Se intinde o foaie subtire aproape ca
detalii rețetă—Toata lumea stie ce sunt acelea minciunelele, insa nu toti stiu cum se fac. Nimic mai simplu, reteta aceasta este
detalii rețetă—Pentru minciuni simpli se face un aluat potrivit de tare din galbenusuri, lapte, faina cat se cere si un praf de
detalii rețetă—Pentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina
detalii rețetă—Pentru a prepara aceasta reteta de minciunele sunt necesare urmatoarele ingrediente: galbenusuri, ou, zahar,
detalii rețetă—Se amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai
detalii rețetă—Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se
detalii rețetă—Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de
detalii rețetă—Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina,
detalii rețetă—