Mancarea de muraturi este ideala in perioada postului. Contine gogonele, gogosari, conopida, varza, morcovi si
detalii rețetă—La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe
detalii rețetă—Se aseaza castravetii bine spalati intr-un borcan de 3 litri, se adauga continutul plicului cu amestecul de
detalii rețetă—Fierbem 2,5 l de apa, punem 70 g sare, apoi lasam sa se raceasca. Razuim pe rindea 1 kg de varza alba, tare. Apoi
detalii rețetă—Se aseaza in bidon un rand gogonele, un rand celelalte legume si mirodenii...pana se umple bidonul. Apa se
detalii rețetă—Toate legumele se pun in bidon. Condimentele si mirodeniile se adauga. Se fierbe apoi apa cu otet (4l de apa la 2l
detalii rețetă—La un litru de apa se adauga o lingura de sare si amestecul de condimente( dupa preferinte)-se fierb 2 clocote; se
detalii rețetă—Se fierb cartofii in coaja si ouale foarte tari. Se amesteca nucile cu uleiul si muraturile, se taie apoi cartofii
detalii rețetă—Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se
detalii rețetă—