Gogoselele cu portocale se servesc reci si pudrate cu zahar si sirop de fructe. Sunt delicioase.
detalii rețetă—Pentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand
detalii rețetă—Siropul de coacaze se face la fel ca siropul de fragi, adaugand la 1 l de zeama, 1,500 kg de zahar si 1 lingurita
detalii rețetă—Se taie marunt fructele confiate impreuna cu cojile de portocale confiate, se amesteca cu putin sirop de la
detalii rețetă—Pui la fiert siropul cu apa.Cand clocoteste torni grisul in ploaie si amesteci continuu cu telul.Dupa 4 minute il
detalii rețetă—Se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se inglobeaza in ele, putin cate putin, siropul din dulceata, batand
detalii rețetă—Se aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele
detalii rețetă—Se pregateste la fel ca siropul de capsuni. Pulpa fructelor se foloseste pentru pregatirea unui vin de vara. La
detalii rețetă—Se curata fructele, se spala si se zdrobesc cu mana. Se lasa la rece 10 ore, dupa care se pune amestecul de fructe
detalii rețetă—Se pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert
detalii rețetă—Siropul, whisky-ul, bitter-ul si zeama de lamaie se scutura intr-un shaker cu gheata si se strecoara in pahare
detalii rețetă—Se face un sirop din apa si zahar, se amesteca cu zeama de fructe fara sa se fiarba. Cand e rece se amesteca si cu
detalii rețetă—