Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se
detalii rețetă—Se taie marunt slanina afumata si se pune la rumenit intr-o tigaie. Se bat intre timp ouale cu laptele sau smantana
detalii rețetă—Se spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea
detalii rețetă—O felie de slanina afumata si 2 frunze de salvie se infig intr-o felie de carne cu ajutorul unei scobitoare. Acest
detalii rețetă—Slanina afumata se taie marunt si se prajeste putin. In grasimea obtinuta se caleste putin ceapa maruntita, se
detalii rețetă—Se prajeste ceapa taiata si slanina. Se ia de pe foc si se adauga ardeiul tocat si boiaua. Pasatul se spala foarte
detalii rețetă—Pentru reteta varza calita cu carnat, se fierbe varza cu slanina, carnea afumata si ceapa taiata marunt. Adaugam
detalii rețetă—Slanina taiata de la porc se spala bine cu apa rece, se pune la fiert in apa cu sare grunjoasa. Se scoate, se
detalii rețetă—Slanina afumata si slanina proaspata se pune la prajit. In untura slaninei se caleste ceapa. Feliile de cocos
detalii rețetă—Intr-un vas jena se pun fasiile de slanina afumata, peste ele se pun bucatile de carne de pui si se sareza. Se
detalii rețetă—Se curata cartofii si se tai felii alungite sau rondele. Se pun in tava si se pune deasupra rondele de ceapa si
detalii rețetă—Vasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se
detalii rețetă—