Sosul pesto de busuioc este un sos pentru paste extrem de simplu. Trebuie sa folositi frunze de busuioc proaspete.
Sosul pesto de busuioc este un sos pentru paste extrem de simplu.
Busuiocul se curata, se spala, se taie fasii si se pune intr-un vas inalt impreuna cu parmezanul ras si mugurii de pin. Se blendeaza iar cand s-a omogenizat un pic incepem si turnam uleiul putin cate putin (ca la maioneza). Cand am terminat uleiul de pus, adaugam sare si piper, mai blendam de 2-3 ori si sosul este gata.Se pune sosul obtinut in borcane, iar deasupra se pune ulei cat sa acopere sosul, altfel riscati sa faca floare de mucegai daca nu il consumati repede. Sosul astfel preparat se poate tine timp de 10-12 luni, ferit de caldura. Se poate folosi la prepararea pastelor sau a mancarurilor.
Sosul pesto se poate folosi la paste sau la mancarurile cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mikidaniro.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiMi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantanaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii