Supa de carne

Carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta sau poate fi folosita la prepararea diferitelor feluri de mincare. Pentru supa se poate lu

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. carne
  • 2 1/2 - 3 l de apa

Mod de preparare

Carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta sau poate fi folosita la prepararea diferitelor feluri de mincare. Pentru supa se poate lua orice fel de carne, precum si rasol din spate, rasol din fata si rasol din picior. Carnea se spala si se pune in oala (oasele se vor sparge in citeva locuri). Se toarna peste ea apa rece, se acopera oala cu un capac si se pune la foc iute, sa dea repede in clocot, apoi se regleaza focul in asa fel incit sa fiarba incet. Spuma care se formeaza la fiert se ia cu lingura de spuma, iar grasimea care se ridica la suprafata se foloseste la prajit ceapa si zarzavatul; daca grasimea nu se scoate, ea se descompune sub actiunea indelungata a caldurii si da supei un gust de seu. Dupa 1 - 1 1/2 ore de cind a dat in clocot, se adauga sarea. Cind carnea este gata, se scoate din supa, se pune in alt vas, iar supa se strecoara. Supa de carne se poate fierbe si cu zarzavat. In acest caz, dupa ce supa s-a spumat, se adauga morcovi, patrunjel si ceapa curatate si spalate.
Aceasta supa de carne se foloseste pentru prepararea diferitelor supe, ciorbe, borsuri etc. Legumele (in afara de ceapa) fierte in supa se pot folosi la diferite salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Dovlecei umpluti, la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti, la cuptor

Ca tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!

Dovlecei umpluti, la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!