Supa de vita

Spalam carnea si osul, iar carnea o taiem in 3-4 bucati. Ceapa si usturoiul le curatam, ardeiul iute il spalam, iar piperul si sofranul le punem in fo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg carne de vita (pulpa sau piept)
  • 600 grame os cu maduva
  • o ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • un ardei iute (cseresznyepaprika)
  • 15 boabe de piper
  • 1 lingurita de sofran
  • 800 grame zarzavat pentru supa
  • 300 grame varza chinezeasca
  • o legatura patrunjel verde
  • un ardei verde
  • o rosie
  • 160 grame taitei de casa taiati fin

Mod de preparare

Spalam carnea si osul, iar carnea o taiem in 3-4 bucati. Ceapa si usturoiul le curatam, ardeiul iute il spalam, iar piperul si sofranul le punem in forma de fiert ceai. Zarzavaturile le curatam si le taiem in bucati mari. Varza chinezeasca, legatura de patrunjel lasata intreaga, ardeiul verde si rosia se clatesc. Osul si carnea se pun intr-o oala mare si turnam peste ele 3 litri de apa rece. Le incalzim pana la fierbere, indepartam prima spuma, apoi adaugam in oala forma de fiert ceai, cu piper si sofran, ceapa, usturoiul, ardeiul iute si putina sare. Se fierbe la foc mic, fara capac, o jumatate de ora. Se adauga apoi zarzavatul, varza chinezeasca, legatura de patrunjel, ardeiul verde si rosia, lasate intregi, apoi se lasa sa fiarba in continuare, fara capac. pana toate se inmoaie. Se fierb intre timp taiteii de casa, in apa putin sarata, se strecoara, se adauga peste ele putina supa de carne si se pastreaza calde. Se aduna grasimea de deasupra supei. Supa se strecoara si se serveste in farfurii preincalzite, adaugandu-se si taiteii. Zarzavaturile si carnea se scot intr-un vas preincalzit si odata cu supa, sau dupa aceea se servesc dupa gust, cu sos.
Alte retete recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba de perisoare

Ciorba de cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Aperitiv oua scotiene
Bucataras.RO

Aperitiv oua scotiene

O rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea...

Aperitiv oua scotiene
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!