Tort cu crema de ciocolata

Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars: Foile de Karlsbad. Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina. Se obtine o

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de Karlsbad - 1/2 lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 kg faina
  • 175 g migdale curatate
  • 250 g zahar pisat cu vanilie
  • Crema - 2 batoane ciocolata
  • 2-3 linguri apa
  • 120 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Glazura - 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • vanilie
  • 50 g zahar ars

Mod de preparare

Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars:

Foile de Karlsbad.

Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina.

Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.

Pe partea rumena fiecare foaie se unge cu unt cald si se presara cu o lingurita buna din zaharul amestecat cu migdale macinate si se mai coace putin.

Crema.

Se topeste ciocolata in apa, se adauga untul proaspat frecat spuma cu galbenusurile si zaharul pisat, pe foc, amestecandu-se continuu pana incepe sa fiarba, dupa

care se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.

Cu aceasta crema se ung foile de Karlsbad care se pun una peste alta.

Tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata sau de zahar ars.

Se leaga zaharul cu apa si cand s-a legat ca pentru glazura se coloreaza cu zahar ars.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Cartofi copti cu carne
Bucataras.RO

Cartofi copti cu carne

Cartofi copti cu carne
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!