Se ales urzicile, se spala in multe ape si se oparesc putin. Se trec apoi in apa calda si se fierb pana cand credeti ca sunt gata. Se strecoara si se
Se ales urzicile, se spala in multe ape si se oparesc putin.
Se trec apoi in apa calda si se fierb pana cand credeti ca sunt gata.
Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Se taie apoi cu un cutit (sau puteti sa le frecati cu lingura de lemn sau le bagati la blender).
Intr-o cratita se pune ulei la incins si se adauga urzicile. Se adauga si apa in care au fiert si se lasa pe foc.
Spre sfarsit se adauga mujdei si putina faina ca sa le ingroase.
Se servesc alaturi de ou ochi si mamaliguta.
Pofta buna!
Reteta Urzici a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.ro
Alte retete cu urzici gasiti aici:
Urzici cu mamaliga,
Mincare de urzici,
Piure de urzici
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataCu aluat fraged, foarte sfărâmicios și umplutură de cireșe cu puțin amidon, realizăm rapid o rețetă de Mini...
Desert mini tarte cu cireseIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii