Varza murata la butoi este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine varza murata incepem sa curatam varza.
Varza murata este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine varza murata incepem sa curatam verzele de foile uscate sau taiate. Se scoate miezul de la varza si se pune o bucatica de hrean si o lingura de sare.
Se lasa de seara pana dimineata pentru a se inmuia sarea si se completeaza cu sare. Se aseaza in butoi cu partea cu sare in sus. De preferinta se cumpara varza dupa dimensiunea butoiului. Se adauga mararul, schinduful si hreanul ramas. Se adauga orezul pentru scaderea aciditatii si porumbul pentru intensificarea culorii de galben. Se umple cu apa. Dupa 2-3 zile se pritoceste zeama, adica se scoate toata zeama si se adauga iar. aceasta operatiune o repetam de 2-3 ori. E bine de stiut ca intr-un butoi de 60 kg sunt aproximativ 30-35 l de zeama. Se verifica cantitatea de sare din zeama, iar inainte de ultima umplere se completeaza cu varza noua (preparata ca mai sus) locul obtinut prin asezarea verzelor. Se aseaza inr-un loc ferit de inghet si caldura. Varza murata poate fi folosita dupa 2-3 saptamani (in functie de temperatura de depozitare).
Varza murata se poate servi la pregatirea salatelor cu varza acra, dar si pentru mancaruri pe baza de varza acra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaIn fiecare an de Paste fac pasca. Anul acesta am vrut sa schimb putin ideea si am facut o pasca cu ciocolata si stafide. Este...
Pasca cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii