Fiindca se apropie Pastele m-am gandit sa va ofer o reteta de sezon: o pasca raw vegana, aromata, fina si catifelata. Am folosit blenderul Oster Versa atat pentru prepararea fainii pentru blat cat si a cremei din interior si veti vedea cat de simplu se face un desert sanatos, rapid si care nu contine faina, zahar, oua si lactate.
• adaugati in blenderul performant Oster Versa semintele de floarea-soarelui decorticate si fulgii de ovaz si mixati pentru cateva secunde, pana se transforma in faina, apoi rasturnati-o intr-un vas separat
• pentru pasta de stafide, adaugati in blender stafidele, apa si psyllium si mixati pentru cateva minute
• amestecati faina cu 2-4 linguri de pasta de stafide, adaugati inca o lingura de psyllium, o lingurita de vanilie pudra si amestecati bine, pana se leaga compozitia
• restul pastei de stafide ramasa in blenderul Oster Versa se va amesteca cu toate ingredientele pentru crema de interior: caju, psyllium, zeama de lamaie, pudra de vanilie, coaja de portocala si smochine. Se mai adauga 100 ml apa, daca mai este necesar. Se mixeaza pana crema devine precum smantana
• in doua cercuri culinare, unul de aproximativ 12 cm si inca unul mai mic de aproximativ de 10 cm, se preseaza compozitia in asa fel incat pasca sa aiba si pereti interiori. Scoateti cercurile culinare si adaugati crema in interior
• ornati cu goji, caju si stafide
• daca va ramane compozitie, puteti asambla inca 1-2 bucati sau o pasca mai mare
Pasca se consuma imediat, sau poate fi pastrata in frigider timp de 2-4 ore. Pe masura ce trece timpul, culoarea si gustul se va schimba, de aceea este ideal sa fie consumata pe loc.
Savurati cu placere!
Articolul complet: https://ligiapop.com/2016/04/18/ligias-kitchen-pasca-raw-vegana/
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereDaca vreti sa rontaiti ceva weekendul asta, va recomand aceste inimioare cu cascaval. Reteta am preluat-o de la Ligia...
Inimioare cu cascaval
Comentarii