Acadele de parmezan

Acadelele de parmezan sunt niste aperitive foarte aspectuoase, simplu si rapid de preparat, perfecte pentru orice ocazie festiva sau petrecere. Sunt gata in 20 de minute.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Acadele de parmezan

Ingrediente

  • parmezan ras sau orice altfel de branza mai tare (1 lingura pentru fiecare acadea)
  • piper (eu am pus si putin busuioc uscat)
  • bete pentru frigarui

Mod de preparare

Intr-o tava, pe hartie de copt se aseaza betele (pe care le-am taiat cam la jumatate, ca erau prea lungi), cu varful spre centru (asa cum se vede in foto). Apoi la capatul dinspre margine al fiecareia se pune cate o lingura de parmezan ras si se rasfira putin astfel incat sa se formeze un cerc cam de 7-7,5 cm diametru.

Se presara putin piper proaspat macinat si ce mai vrea fiecare, dupa preferinta si se da tava la cuptor cam 8 min la 175 grade C. In tava au loc 6 bete. Dupa ce se scoate tava de la cuptor se lasa sa se raceasca putin in tava.


Acadelele de parmezan se servesc alaturi de alte aperitive, infipte intr-un pahar cu sare colorata Pofta buna!

Reteta Acadele de parmezan a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Bucataras.RO

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

Imi place sa pregatesc pancakes fie pentru micul-dejun, fie cand am pofta de ceva dulce si rapid. Le servesc cu mare placere...

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola