Tortul aperitiv in forma de casuta va fi piesa de senzatie la orice masa festiva, indiferent de varsta invitatilor. Aperitivul casuta este si foarte gustos nu doar aspectuos!
Galbenusurile se amesteca cu uleiul ,se pune iaurtul si se amesteca bine ..se pune faina ,bicarbonatul si putina sare, la sfarsit se pun albusurile batute spuma ,se amesteca totul bine bine, eu am amestecat cu mixerul. Jumatate din compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15 minute la foc mic. In cealalta jumatate am taiat bucatele de ardei rosu si am copt a doua foaie.
Cele doua foi se taie in cate 4 bucati.
Acum trecem la montat tortul aperitiv casuta.
Pe un platou am pus o foaie mica, am uns foaia cu branza de vaca amestecata cu smantana condimentata cu sare si piper si cu bucatele de masline.
Am pus a doua foaie care are prin ea ardei si am pus un strat de pateu, a treia foaie si un strat de branza topita(branza topita am folosit din aceea baton dar care nu curge, e putin mai tare, se poate folosi si crema de unt cu verdeata), a patra foaie si crema de branza si tot asa am alternat foaie - crema.
Dupa cum se vede,a cincea foaie am pus-o mai mica cu cate 1 cm in parti, in felul asta se formeaza acoperisul si tot asa am scazut din foi pana sus.
Se imbraca toata intr-un strat de branza pentru a o nivela cat mai bine si frumos; normal ar trebuii indreptata cu o branza topita moale, care se intinde usor, dar nu am mai avut asa ca am frecat bine branza de vaca cu smantana. Pe margine de unde am inceput sa scad foile pentru acoperis am pus cate o fasie subtire de foaie ca sa se formeze mai bine acoperisul pe care l-am facut din salam. Se taie salamul feliute subtiri si se pune bucata langa bucata apasand putin pe fiecare ca sa se lipeasca de branza incepand din partea de jos si acoperind fasiuta de blat.
Tot din salam am taiat gemulete si usa si dintr-o bucatica rulata si prinsa cu scoboitoare am facut hornul.
Pe marginea casutei am pus feliute de masline. E un aperitiv foarte aspectos si se poate orna dupa imaginatie.Pe langa casuta am presarat nuca de cocos verde si am decupat cateva floricele din branza si ardei. Dimensiunile casutei sunt 15 /12 si 15 cm inaltime.
Reteta tort aperitiv "casuta'' a fost propusa de lissa pe forum culinar.ro
Pofta buna!
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloUn desert super bun, cu putine calorii, pufos, parfumat, aromat si merita incercat! Hai ca i-am facut prea multe complimente...
Prajitura pufoasa cu crema de branzaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii