Aperitiv de sarbatoare cu crema de branza Ceva Fin

Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive de sarbatoarecu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv de sarbatoare cu crema de branza Ceva Fin

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • · 250 g faina
  • · 10 g drojdie
  • · 1 lingurita sare
  • · 1/2 lingurita zahar
  • · 1galbenus de ou
  • · 1 ou intreg pentru uns aluatul inainte sa il punem in cuptor
  • · Lapte
  • · Smantana
  • · 50 g unt pentru aluat
  • · 50 g unt pentru uns aluatul intins
  • (Din cantitatile date la ingrediente aluat ies circa 7-8 morcovei de aluat. Depinde si de marimea conurilor confectionate)
  • Ingrediente umplutura :
  • · 150g Crema de branza Ceva fin cu smantana
  • · 140 g Crema de branza Ceva fin cu hrean
  • · 2 castraveti mai maricei
  • murati in otet
  • · 1 ceapa mica
  • · sare
  • piper dupa gust
  • · boia de ardei dulce
  • · chimen macinat
  • · 1/2 legatura frunze de patrunjel verde
  • · 2 oua fierte
  • · 150 g sunca presata (este deosebit daca puneti chiar si bucatele de carnati afumati sau pastrama)

Mod de preparare

Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive cu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.

Prepararea  aluatului:

Dizolvati drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu 1/2 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasati la dospespit si apoi amestecati cu restul de sare, galbenusurile de ou, 1 lingura smantana si 50 g unt topit. Framantati bine pana aluatul se desprinde de marginea vasului, presarati cu faina deasupra si lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Aluatul rezultat trebuie sa fie potrivit ca si consistenta. Dupa ce a crescut intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, la o grosime de jumatate de centimetru si ungeti suprafata ei cu unt topit. Lasati in repaos circa 3-5 minute dupa care taiti-o fasii late de 1,5 cm pe care le veti suci pe cornete de metal sau confectionate din carton.

Incalziti cuptorul, ungeti cornetele cu ou batut si coaceti-le la foc mic pana se rumenesc frumos. Dupa ce au copt le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si indepartati apoi cornetele.

Preparare umplutura:

Intr-un vas puneti cele doua feluri de crema de branza Ceva Fin, adaugati o ceapa razuita fin, castravetii murati razuiti si ei fin, sunca presata taiata marunt, ouale fierte si taiate marunt. Condimentati cu sare piper, chimen macinat, adaugati patrunjelul verde taiat marunt si la final adaugati 1 lingurita boia de ardei dulce sau iute. Cornetele din aluat coapte in prealabil, le veti umple cu aceasta umplutura.

Pofta buna!

Sursa reteta: www.bucatareselevesele.ro


Aperitivele de sarbatoare cu crema de branza vor arata senzational pe masa de petrecere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Rulouri fragede cu branza
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Negresa de post cu nuci
5
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Parteneri
Cum se face sucul de rosii picant
Bucataras.RO

Cum se face sucul de rosii picant

 Cum se face sucul de rosii

Cum se face sucul de rosii picant
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga