Aperitive cu branza

Reteta Briose turnulet

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
ani67 postat de
Postat pe: 17-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)"
 
>
Un aperitiv aromat!

ingrediente

4 portii

   100 g spanac congelat
   250 g faina de migdale
   1 lingurita cu varf de praf de copt
   sare
   2 oua
   75 ml ulei de masline
   150 ml lapte
pentru umplutura:
   diferite tipuri de branza
   2 linguri de smantana
decor:
   cateva fire de patrunjel verde
   o fasie de ardei rosu

mod de preparare

Se bat bine albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu uleiul de masline, se adauga laptele, sare dupa gust, se incorporeaza si spanacul dezghetat la temperatura camerei, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si la urma albusul batut spuma tare. Se toarna compozitia in forme de briose, unse cu un pic de ulei, apoi se da la copt cca. 25 min. in cuptorul preincalzit. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca bine.

Se freaca branzeturile cu smantana si se mai adauga sare daca este cazul, apoi se da la rece cca. 30 de min. Dupa ce s-au racit briosele, se taie pe jumatate si apoi se umplu cu crema de branzeturi. De jur imprejurul umpluturii se pun frunzulite de patrunjel tocate fin si cubulete mici de ardei. Pofta buna!

Incearca si Tartine cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose turnulet" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.