Umplutura Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de lingurita de sare, 1 albus
Umplutura
Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de lingurita de sare, 1 albus de ou, si aprox. 2/3 din 240 g de cascaval. Crema se framanta bine si se pune deoparte.
Coca
Apoi pregatim o coca din 350 g dec faina, ca in reteta taiteilor fierti. Dintre foile subtiri, intinse pe tabla de intins, una se pastreaza pe masa, si se unge cu 1 ou batut , apoi adaugam in forma de plasa din patratele , crema, impartita in mod egal. Sa fim atenti ca intre gramajoarele de crema sa fie aprox. 2 cm, astfel incat, la invelirea lor, sa nu se intrepatrunda.
Apoi punem deasupra cealalta foaie invelita pe sucitor. Apasam cu mana in jurul gramajoarelor de crema, astfel incat cele 2 foi sa se lipeasca bine, apoi, foile umplute se taie cu taietoryl de coltunasi in patratele egale.
Apasarea se incepe larandurile din mijloc, astfel incat sa scoatem aerul dintre foi. Daca ramane o punga de aer intre foi se scoate afara intrucat , daca foile nu se lipesc etans, crema curge afara. Nu poate ramane aer si pentru ca in timpul prepararii termice, se dilata si chiar si foile lipite etans se pot desface.
La sfarsit, sa fierbem posetutele in apa clocotita cu sare si ulei, si dupa clatire cu apa calda, le scoatem din apa si le asezam peste 30 g de unt topit.
Timpul de fierbere este aprox. de 15 minute, pentru a obtine o marire datorata dilatarii cremei.
Coltunasii fierti nu se strecoara ci se trage vasul de pe foc si turnam apa de ea sa nu se sparga coltunasii.
In cazul folosirii sculei de presat foia trebuie sa aiba o grosime de minim 1,5 mm.
Coltunasii se servesc calzi,dati prin unt topit. Inainte de servire se stropesc cu smantana incalzita si adaugam restul de cascaval razuit. Se tine la frigider.
Alte retete recomandate
Prajitura cu visine
Placinta cu branza
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteO reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa
Ciorba de vacuta Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia...
Crap la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii