Aperitive cu branza

Reteta Cosulete cu cascaval

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine,

ingrediente

   Aluat:500 de grame de faina
   25 grame de drojdie proaspata
   75 grame de unt cu 80% grasime
   300 ml de lapte
   1 lingurita de sare
   1 lingura de zahar
   Umplutura: 100 de grame de branza proaspata de vaci
   150 de grame de cascaval ras
   50 de grame de unt moale
   Finisat: ou batut sau galbenus

mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine, se toarna amestecul lichid si se pune la framantat.


Aluatul elastic si deloc lipicios, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa o jumatate de ora sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent.


Intre timp, se prepara umplutura, amestecand cascavalul ras cu branza de vaci si untul moale.


Se unge planul de lucru cu o pelicula de ulei si se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ jumatate de centimetru.


Se aseaza umplutura pe foaie.


Incepand dinspre latura mai scurta, se ruleaza aluatul.


Ruloul se lasa sa se odihneasca maximum 5 minute, apoi se ia din nou la framantat cu sucitorul, intinzandu-l intr-o foaie dreptunghiulara de dimensiunile precedentei.


Se ruleaza foaia din nou, de data aceasta pe latura lunga.


Cu o foarfeca, se cresteaza ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi se face o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura se desprinde complet bucata crestata de rulou.


Se obtine o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare se trag inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.


Cosuletele se aseaza in tava captusita cu hartie de copt.


Se lasa sa creasca intr-un loc ferit de curent inca aproximativ un sfert de ora, apoi se ung cu galbenus.


Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru douazeci si cinci de minute.



Reteta Cosulete cu cascaval a fost propusa de lauralaurentiu





Alte retete: Merdenele cu branza; Gomboti cu branza





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Clatite cu patru feluri de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.