Aperitive cu branza

Reteta Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și gălbiori

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 25m 
panacris postat de
Postat pe: 28-03-2019
Adaugă în cartea de bucate
Un aperitiv deosebit de aspectuos pentru mesele aniversare din familie și nu numai ;) Mulțumesc Sara&Miki, http://culoriledinfarfurie.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de-branza-cu-ciuperci.html, pentru inspirație și detailierea modului de preparare.

ingrediente

8 portii

   Ouă 6 bucăți
   Ulei de floarea soarelui 6 linguri
   Smântână grasă 6 linguri
   Făină albă de grâu 6 linguri
   Praf de copt 1 plic
   Piure de urizici 6 linguri
   Sare iodată
Pentru umplutură:
   Cremă de brânză 250 g
   Telemea cca. 100 g
   Smântână 3 linguri
   Ciuperci gălbiori din conservă cca. 400 g
    

mod de preparare

Pentru blat:
Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă mărunt!) și sarea iodată, până se omogenizează toate ingredientele. Apoi se adaugă smântâna, făina și praful de copt și se amestecă până se înglobează ingredientele. 
Albușurile se bat energic până ce se obține o spumă pufoasă, ce se încorporează în crema de urzici.
Aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă, tapetată cu foaie de copt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncălzit cca 20 de minute la 200 grade. Preferabil ar fi să nu se rumenească ca blatul să rămână verde crud. Blatul cald se taie în trei părți egale pe lungime.
Pentru umplutură:
Crema de brânză dulce se amestecă cu telemeaua rasă, smântâna și ciupercile fierte în prealabil.
Se începe montarea astfel: pe primul blat se așează jumătatea din crema de brânză, se așează al doilea blat, apoi restul de cremă și se încheie cu al treilea blat, se apasă ușor tortul obținut ca să se uniformizeze crema dintre straturi, apoi se acoperă cu folie și se dă la rece minimum 3 ore, cel mai bine de seară până dimineață. 
Tortul aperitiv se taie înainte de servire și se decorează după imaginația fiecăruia ;)
Răbdare și spor la treabă.
Incearca si Branza topita de casa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și gălbiori" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.