Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și gălbiori

Un aperitiv deosebit de aspectuos pentru mesele aniversare din familie și nu numai ;) Mulțumesc Sara&Miki, http://culoriledinfarfurie.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de-branza-cu-ciuperci.html, pentru inspirație și detailierea modului de preparare.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și gălbiori

Ingrediente

  • Ouă 6 bucăți
  • Ulei de floarea soarelui 6 linguri
  • Smântână grasă 6 linguri
  • Făină albă de grâu 6 linguri
  • Praf de copt 1 plic
  • Piure de urizici 6 linguri
  • Sare iodată
  • Pentru umplutură:
  • Cremă de brânză 250 g
  • Telemea cca. 100 g
  • Smântână 3 linguri
  • Ciuperci gălbiori din conservă cca. 400 g
  •  

Mod de preparare

Pentru blat:

Ouăle se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul de urzici (urizicile curățate se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă mărunt!)  și sarea iodată, până se omogenizează toate ingredientele. Apoi se adaugă smântâna, făina și praful de copt și se amestecă până se înglobează ingredientele. 

Albușurile se bat energic până ce se obține o spumă pufoasă, ce se încorporează în crema de urzici.

Aluatul obținut se toarnă într-o tavă termorezistentă, tapetată cu foaie de copt, apoi se pune la copt în cuptorul preîncălzit cca 20 de minute la 200 grade. Preferabil ar fi să nu se rumenească ca blatul să rămână verde crud. Blatul cald se taie în trei părți egale pe lungime.

Pentru umplutură:

Crema de brânză dulce se amestecă cu telemeaua rasă, smântâna și ciupercile fierte în prealabil.

Se începe montarea astfel: pe primul blat se așează jumătatea din crema de brânză, se așează al doilea blat, apoi restul de cremă și se încheie cu al treilea blat, se apasă ușor tortul obținut ca să se uniformizeze crema dintre straturi, apoi se acoperă cu folie și se dă la rece minimum 3 ore, cel mai bine de seară până dimineață. 

Tortul aperitiv se taie înainte de servire și se decorează după imaginația fiecăruia ;)

Răbdare și spor la treabă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Nuci umplute(varianta I )
Bucataras.RO

Nuci umplute(varianta I )

Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme. La aceasta reteta,...

Nuci umplute(varianta I )
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!