Obatzda-aperitiv

Se zdrobeste branza cu mana sau se da pe razatoare,apoi se amesteca cu smantana si untul. Se curata, se spala si se toaca ceapa cat mai fin. Peste pas

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Obatzda-aperitiv

Ingrediente

  • 250 g branza de oaie-reteta originala spune camembert sau ramadur
  • dar merge si cu altceva
  • chiar si cu branzica de vaca
  • 75 g unt moale
  • o ceapa mare
  • o lingurita de boia dulce
  • sare
  • 2 lingurite de chimen
  • cateva linguri de smantana sau lapte ca sa fie mai moale

Mod de preparare

Se zdrobeste branza cu mana sau se da pe razatoare,apoi se amesteca cu smantana si untul.

Se curata, se spala si se toaca ceapa cat mai fin.

Peste pasta de branza se pune ceapa tocata si se condimenteaza cu chimen, boia si sare dupa gust.

Se amesteca bine. Din pasta rezultata se modeleaza cu doua linguri un fel de galuste care se pun pe platou si se decoreaza dupa dorinta.
Pofta buna!

Reteta Obatzda-aperitiv a fost propusa de Carmen T. pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu branza gasiti aici:

Placinta taraneasca cu branza,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Placinta invartita cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție
Bucataras.RO

Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție

Delicioaseeele ... Andruta îi vinovata:)) pt pofta și pt statul în bucătărie pe o asemenea căldură :))

Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!