Pateurile cu praz si branza de burduf sunt ideale pentru situatiile cand se anunta musafiri in scurt timp si nu aveti idee ce sa le puneti pe masa, alaturi de un pahar cu ceva.
Se inmoaie bine prazul in foarte putin ulei (e grasa branza). Cat e prazul cald se pune si branza ca sa se omogenizeze bine, se face ca o pasta, branza se topeste putin. Se pot umple pateurile dupa metoda clasica sau, mai rapid si cu mai multa umplutura. Se bate un ou cu putin iaurt si piper. Se unge gigapateul care a fost sigilat cu furculita, se presara ce doriti (eu am pus za’atar ca imi place mult la pateuri, merge si mac, chimen, susan, mai stiu eu ce) si se cresteaza usor cu cutitul forma in care veti dori sa taiati pateurile. Se taie mai usor daca s-a racorit putin, mai ales daca e multa umplutura.
Pateurile se servesc reci, alaturi de orice alt fel de aperitive doriti.
Reteta de pateuri cu praz si branza de burduf a fost propusa pe forumul Culinar.ro de BD.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataNu stiu daca stiati, dar sunt fan slow cooking. Si daca pot sa fac asta cu minimum de efort si supraveghere, de ce sa nu o...
Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-PotIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii