Placinta sarata

O placinta care merge tare bine la pachet pentru scoala sau birou. 'Ziua Internationala a Deliciilor la Cuptor'

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta sarata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic Drojdie uscata
  • 1 lgt mica de sare
  • 30 ml ulei
  • lapte cat cuprinde
  • 3 lg ulei de masline
  • 6 ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 50 g masline verzi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 felii muschi file
  • 1/2 conserva porumb
  • 175 g crema telemea
  • 140 g branza pufoasa cu smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se pune drojdia uscata, se amesteca si se lasa timp de 10-15 minute. Se pune apoi sarea, uleiul si laptele caldut putin cate putin, amestecand, pana se poate obtine un aluat bun pentru framantat. Se framanta bine apoi se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Umplutura: Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie felii, iar ciupercile se pun la calit in uleiul incins intr-o tigaie. Se presara putina sare si se mai lasa pana scade apa lasata. Se adauga si ceapa, se calesc impreuna pana ce aceasta din urma se inmoaie apoi se ia de pe foc. Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza (crema telemea si branza pufoasa) apoi se toarna ciupercile cu ceapa, inclusiv uleiul care este in tigaie. Se omogenizeaza. Maslinele verzi se taie feliute. Ardeiul si muschiul se taie cubulete. Patrunjelul se toaca marunt. Toate acestea se adauga peste branza, inclusiv porumbul din conserva, scurs. se omogenizeaza bine, se condimenteaza cu piper si sare, daca mai este cazul. Se bate un ou si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa deoparte. Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava de tarta in care se va coace placinta. Se unge cu ulei tava, apoi se aseaza foaia de aluat. Se aranjeaza in tava, lasand marginile sa cada. Se decupeaza marginile ramase in forma de triunghiuri. Se toarna umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu aluatul de pe margine. Se bate galbenusul cu laptele, apoi se unge placinta pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta. Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura de post, cu suc de rosii
3
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Muffins cu lime si ciocolata alba
4
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
5
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz

Ardeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Parteneri
Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver
Bucataras.RO

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Stiti deja ca-mi place Jamie Oliver , nu va spun nimic nou . Cee ace nu stiti este ca m-am saturat de conopida facuta pane,...

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga