Aperitive cu branza

Reteta Placinta sarata

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 40m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 22-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta dobrogeana"
 
>
O placinta care merge tare bine la pachet pentru scoala sau birou. 'Ziua Internationala a Deliciilor la Cuptor'

ingrediente

8 portii

   500 g faina
   1 plic Drojdie uscata
   1 lgt mica de sare
   30 ml ulei
   lapte cat cuprinde
   3 lg ulei de masline
   6 ciuperci champignon
   1 ceapa alba
   50 g masline verzi
   1/2 ardei gras rosu
   3 felii muschi file
   1/2 conserva porumb
   175 g crema telemea
   140 g branza pufoasa cu smantana
   1 legatura patrunjel verde
   1 ou
   sare
   piper
   1 galbenus
   2 lg lapte

mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se pune drojdia uscata, se amesteca si se lasa timp de 10-15 minute. Se pune apoi sarea, uleiul si laptele caldut putin cate putin, amestecand, pana se poate obtine un aluat bun pentru framantat. Se framanta bine apoi se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Umplutura: Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie felii, iar ciupercile se pun la calit in uleiul incins intr-o tigaie. Se presara putina sare si se mai lasa pana scade apa lasata. Se adauga si ceapa, se calesc impreuna pana ce aceasta din urma se inmoaie apoi se ia de pe foc. Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza (crema telemea si branza pufoasa) apoi se toarna ciupercile cu ceapa, inclusiv uleiul care este in tigaie. Se omogenizeaza. Maslinele verzi se taie feliute. Ardeiul si muschiul se taie cubulete. Patrunjelul se toaca marunt. Toate acestea se adauga peste branza, inclusiv porumbul din conserva, scurs. se omogenizeaza bine, se condimenteaza cu piper si sare, daca mai este cazul. Se bate un ou si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa deoparte. Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava de tarta in care se va coace placinta. Se unge cu ulei tava, apoi se aseaza foaia de aluat. Se aranjeaza in tava, lasand marginile sa cada. Se decupeaza marginile ramase in forma de triunghiuri. Se toarna umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu aluatul de pe margine. Se bate galbenusul cu laptele, apoi se unge placinta pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta. Pofta buna sa aveti!
Incearca si Chec aperitiv cu brinza
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu branza

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.