Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul se opareste, se scurge de
Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un bol se adauga branzeturile, smantana si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga galbenusurile si faina, iar la sfarsit albusurile batute bine. Se amesteca usor de jos in sus. Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina. Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. (eu am folosit o forma rotunda de tort) Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc. Puneti mai intai spanacul, apoi crema de branza. Oul se bate si se adauga peste branza, iar la sfarsit adaugati cascavalul ras. Forma se baga in cuptorul preincalzit la 180gC pentru 40-45 de minte. Este gata cand este rumenit frumos.
Se serveste fierbinte cat si rece. Pofta buna!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufPe caldura aceasta nu iti vine sa dai drumul la cuptor, asa ca cel mai convenabil desert e cel preparat la rece, simplu,...
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mureIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii