Rulada cu diverse umpluturi

Se pun cca 160 gr unt sarat la topit. Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina). Se amesteca totul bine. Se adauga laptele rece cca 300 ml se omog

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Rulada cu diverse umpluturi

Ingrediente

  • 160 gr unt sarat la topit
  • 140 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • umplutura:ciuperci congelate
  • branza gruyere
  • spanac
  • branza feta

Mod de preparare

Se pun cca 160 gr unt sarat la topit.

Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina).

Se amesteca totul bine.

Se adauga laptele rece cca 300 ml se omogenizeaza.

Se ia deoparte cratita, se adauga 4 oua mari. Trebuie sa aiba o consistenta de smantana mai groasa.

Turnati acest amestec in tava tapetata cu hartie. Aplecati tava, ca sa *curga* aluatul peste tot.

Sa da la cuptor la temp de 180°C-190°C, maxim 200°C. Nu va speriati daca face *valuri*, e normal.

Apoi asezati pe tava un prosop udat, si rasturnati tava cu fundul in sus.

Asezati umplutura: ciuperci-congelate ( facute in tigaie cu ulei, 1 catel usturoi. Dupa ce sunt aproape gata 1 lingura de faina,lapte si smantana- sa rezulte un fel de ciulama) si gruyere ras mare sau cu umplutura de spanac si feta(telemea).

Incepeti sa rulati cu ajutorul prosopului ud. Lasati-le *rulate* in prosop sa se raceasca total.

Dupa ce s-a racit si sta *rulata* bine, se scoate rulada din prosop

si se repune in tava cam 15 min la 180-200°C pana se rumeneste bine.

Le puteti pune in congelator in prosop, sau ceea ce fac mai eu cateodata, cu grija (ca e fragila)asezate in punga si congelate.

1.aceste prosoape le folosesc doar la rulade, caci s-au mai patat de la aluat de grasime, si cu tot spalatul la 90°C tot raman patate.

2. am remarcat ca se pastreaza mai bine in congelator in prosop. nu se *scorojesc*capetele.
Pofta buna!

Reteta Rulada diverse umpluturi a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Bucataras.RO

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

De departe cea mai buna prajiturica pe care am papat-o pana acum, incercati-o, moale, ciocolatoasa, cu exterior crocant, e...

Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!