Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea. Le mixati cu mixerul apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3
Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea.
Le mixati cu mixerul apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3 albusuri batute spuma (va reamintesc ca albusurile se bat cu mixerul curat, altfel nu va iese spuma).
Dupa ce puneti albusurile peste compozitia din castron, amestecati in continuare de sus in jos, cu o lingura de lemn, pana compozitia obtinuta este asemanatoare celei de chec.
O rasturnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O rulada iese cum trebuie, daca folosim tava corespunzatoare, adica in momentul cand turnati aluatul in tava, aceasta trebuie miscat pana acopera fundul tavii.
Tava o puneti la cuptorul incins la 170-175 de grade (sau la cuptoarele normale la focul cel mai mic) si o lasati cam 15-20 de min. Se face testul cu o scobitoare dupa 15 min (sa nu se carbonizeze sau sa faca scoarta).
Dupa ce e gata, o rasturnati cu fata in jos pe un servet uscat si extrageti hartia de copt.
Faceti cubulete cascavalul si puneti din loc in loc si bucatele de unt.
Dupa aia rulati. Aluatul este elastic, il puteti rula foarte usor.
Dupa ce-l rulati il puneti la loc in tava, pe hartia de copt si-l dati din nou la cuptor pentru 10 minute.
Dupa cele 10 minute pe care o lasati in cuptor, nu o taiati imediat, o lasati sa se raceasca.
Pofta buna!
Reteta Rulada cu unt si cascaval a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
Fursecuri cu dulceataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii