Rulourile cu sunca si cascaval sunt ideale pentru o gustare rapida si, daca mai raman, pentru pachetelul de la scoala sau serviciu.
Incalzim putin laptele cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata, lasam deoparte si amestecam faina cu sarea si untul topit (nu fierbinte). Adaugam jumatate din amestecul de lapte cu drojdie, galbenusul, amestecam, dupa care incorporam si restul de lapte si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat omogen, elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca intr-un loc caldut timp de 45-60 minute.
Dupa acest timp intindem aluatul pe masa de lucru pudrata cu putina faina, taiem in dreptunghiuri, asezam cate o felie de sunca presata (taiata la dimensiunea aluatului) si o bucatica de cascaval. Rulam si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam putin mai mult loc intre ele deoarece in timpul coacerii isi maresc volumul. Le mai lasam la crescut aprox 20-30 minute, ungem cu albusul batut usor cu furculita, presaram fulgi de chilli si chimen si le dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute la 190 grade C sau pana se rumenesc frumos la suprafata.
Pofta Buna!
Rulourile cu sunca si cascaval se servesc reci, ca gustare sau la pachet.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este...
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumantReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii