Souffle cu branzeturi (sufleu cu branza)

Intotdeauna mi-a placut sa gatesc souffle cu branzeturi, pentru ca poti folosi combinatii nenumarate, iar rezultatele finale sunt intotdeauna spectaculoase.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 40 g faina
  • 250 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • cca 80 de g de parmezan ras
  • ½ lingura de vin alb
  • 5 albusuri la temperatura camerei
  • 1 lingurita de fresh de lamaie
  • cca 100 g de cascaval taiat cubulete
  • 2 linguri de chives tocat
  • sare si piper alb gust
  • extra faina si unt la temperatura camerei pentru tapetat vasele de ceramica termorezistente

Mod de preparare

Ai nevoie de: 50 g de unt, 40 g de faina, 250 ml de lapte, 4 galbenusuri, 1 varf de cutit de nucsoara, cca 80 de g de parmezan ras, ½ lingura de vin alb, 5 albusuri la temperatura camerei, 1 lingurita de fresh de lamaie, cca 100 g de cascaval taiat cubulete, 2 linguri de chives tocat, sare si piper alb gust si extra faina si unt la temperatura camerei pentru tapetat vasele de ceramica termorezistente.

 

Unge vasele de ceramica termorezistente cu unt si tapeteaza-le cu faina; Pune-le apoi in frigider


Topeste untul intr-o craticioara, la foc mediu. Adauga faina si cu ajutorul unui tel, amesteca pana obtii o compozitie omogena, cca 1 minut. Ia de pe foc, adauga laptele, nucsoara, putina sare si piper alb si continua sa amesteci inca 1 minut. Pune inapoi pe foc si tot cu telul amesteca pana obtii o crema densa. Ia de pe foc si incorporeaza cele 4 galbenusuri, impreuna cu vinul, chives tocat si parmezanul ras. Acopera cu un capac si lasa-l deoparte. Incinge cuptorul la 200 de grade.


Folosind un robot de bucatarie, bate albusurile spuma, impreuna cu fresh-ul de lamaie. Amesteca un sfert din albusurile batute in souffle folosind o lingura, iar restul impatureste-l de jos in sus folosind o spatula de silicon, pentru a mentine bulele de aer in interior. Umple fiecare vas pana la jumatate apoi adauga cateva cubulete de cascaval in fiecare in parte si completeaza cu compozitie pana aproape de varf. Netezeste varful cu o spatula. Cu ajutorul unui servetel, sterge marginile interioare ale vaselor. Pune-le pe o tava si introdu-le in cuptorul pe care l-ai incins in prealabil la 200 de grade. Lasa-le acolo cca 15 minute, pana cresc si se rumenesc frumos. Nu deschide usa cuptorului sub nicio forma. O data gatite, serveste-le imediat. 

Este un preparat cu multa personalitate, cu mult caracter. Experimenteaza souffle-uri atat sarate, cat si dulci si vei vedea ca in scurt timp vor deveni nelipsite de pe masa ta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!