Aperitive cu carne

Reteta Budinca de creier cu sos

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.

ingrediente

   1 creier mare de vaca
   5 albusuri
   2-3 linguri pesmet
   1 lingurita marar tocat
   1 ceapa
   1 lingura unt
   sare
   piper
   putina faina
Sosul :
   1 ceasca smintina
   1/2 ceasca lapte
   1 lingura rasa faina
   1 lingura unt
   putin marar tocat
   sare

mod de preparare

Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase. Se fierbe creierul, se trece prin sita si se amesteca cu ceapa tocata si prajita in unt, cu mararul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfarsit cu albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma cu capac unsa cu unt si presarata cu faina (forma trebuie sa fie numai trei sferturi plina). Se pune la fiert intr-un vas cu apa timp de 45 minute. Sosul: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu lapte. Se adauga smantana, mararul si sarea. Se lasa sa dea un clocot-doua.


Se serveste calda.

Incearca si Chiftelute de pui cu fulgi de porumb
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de creier cu sos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.