Aperitive cu carne

Reteta Chiftele umplute cu cascaval

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
lumeabucatelor.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Kefta – chiftele marocane (reteta video)"
 
>
Chiftelele umplute cu cascaval sunt delicioase, o varianta minunata a clasicei retete de chiftele. Pot fi servite ca si aperitiv sau fel principal de mancare.

ingrediente

Pentru 6 portii:
   500 g carne tocata (porc si vita)
   1 ou
   1 cartof mediu
   1 ceapa mica
   1 morcov mic
   3 catei de usturoi
   cateva frunze de patrunjel
   100 g cascaval
   sare si piper

mod de preparare

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare, peste care se adauga oul. Cartoful si morcovul se curata, se dau pe razatoarea mare si se adauga peste carne. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca foarte marunt si se adauga si ele in castron. Se adauga un praf sanatos de sare si unul de piper. Nu va zgarciti la sare, pentru ca trebuie sa compensati putin gustul relativ dulce al morcovului.
Compozitia se amesteca foarte bine.
Cascavalul se taie cubulete cu latura de 7-8 milimetri. Nu le taiati prea mari, pentru ca daca veti avea prea mult cascaval, chiftelele se vor desface si cascavalul se va topi.




Se formeaza chiftelele ca niste bile de marimea unei nuci mari, avand in mijlocul bilei cate un cubulet de cascaval. Chiftelele trebuie sa fie stranse bine, altfel cascavalul se va scurge si chiftelele se vor desface. Folositi un castronel cu apa rece in care va umeziti mana atunci cand formati si strangeti chiftelele.
Chiftelele se pot praji in tigaie in ulei incins, daca se tavalesc putin prin faina in prealabil.
Eu am preferat insa sa le dau la cuptor. Se pune hartie de copt pe o tava si se aseaza chiftelele pe ea. Astfel, chiar daca dureaza mai mult la cuptor pana se fac, grasimea in exces din chiftele se elimina, si nu folositi deloc prajeala. Deci, veti manca mai sanatos La cuptor chiftelele vor fi avea o crusta mai crocanta, datorita eliminarii grasimii din carne.




Chiftelele umplute cu cascaval se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40-45 de minute. Cand sunt rumenite bine, sunt gata. Se scot, se lasa la racit, apoi se pot servi.
Fiindu-ne pofta si de ceva legume preparate rapid, le-am servit alaturi de legume mexicane calite la tigaie in 3 linguri de ulei de masline si o feliuta de unt, la care am adaugat 4 rosii cherry taiate in jumatate, sare, piper si cateva frunzulite de cimbru proaspat.




Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Chiftelele umplute cu cascaval se pot servi reci, pe platouri, alaturi de alte aperitive.
Se pot servi calde, cu garnitura de cartofi, piure, legume, orez, fasole, etc

Incearca si Rulouri calde la minut
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele umplute cu cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.