Chiftele umplute cu cascaval

Chiftelele umplute cu cascaval sunt delicioase, o varianta minunata a clasicei retete de chiftele. Pot fi servite ca si aperitiv sau fel principal de mancare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Chiftele umplute cu cascaval

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 500 g carne tocata (porc si vita)
  • 1 ou
  • 1 cartof mediu
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 3 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • 100 g cascaval
  • sare si piper

Mod de preparare

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare, peste care se adauga oul. Cartoful si morcovul se curata, se dau pe razatoarea mare si se adauga peste carne. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca foarte marunt si se adauga si ele in castron. Se adauga un praf sanatos de sare si unul de piper. Nu va zgarciti la sare, pentru ca trebuie sa compensati putin gustul relativ dulce al morcovului.
Compozitia se amesteca foarte bine.
Cascavalul se taie cubulete cu latura de 7-8 milimetri. Nu le taiati prea mari, pentru ca daca veti avea prea mult cascaval, chiftelele se vor desface si cascavalul se va topi.

Se formeaza chiftelele ca niste bile de marimea unei nuci mari, avand in mijlocul bilei cate un cubulet de cascaval. Chiftelele trebuie sa fie stranse bine, altfel cascavalul se va scurge si chiftelele se vor desface. Folositi un castronel cu apa rece in care va umeziti mana atunci cand formati si strangeti chiftelele.
Chiftelele se pot praji in tigaie in ulei incins, daca se tavalesc putin prin faina in prealabil.
Eu am preferat insa sa le dau la cuptor. Se pune hartie de copt pe o tava si se aseaza chiftelele pe ea. Astfel, chiar daca dureaza mai mult la cuptor pana se fac, grasimea in exces din chiftele se elimina, si nu folositi deloc prajeala. Deci, veti manca mai sanatos La cuptor chiftelele vor fi avea o crusta mai crocanta, datorita eliminarii grasimii din carne.

Chiftelele umplute cu cascaval se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40-45 de minute. Cand sunt rumenite bine, sunt gata. Se scot, se lasa la racit, apoi se pot servi.
Fiindu-ne pofta si de ceva legume preparate rapid, le-am servit alaturi de legume mexicane calite la tigaie in 3 linguri de ulei de masline si o feliuta de unt, la care am adaugat 4 rosii cherry taiate in jumatate, sare, piper si cateva frunzulite de cimbru proaspat.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Chiftelele umplute cu cascaval se pot servi reci, pe platouri, alaturi de alte aperitive.
Se pot servi calde, cu garnitura de cartofi, piure, legume, orez, fasole, etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Crap la cuptor
Bucataras.RO

Crap la cuptor

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sylvia https://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-72724.html, careia...

Crap la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!