Chiftelute speciale cu carne si legume

Chiftelutele speciale cu carne si legume sunt aperitive delicioase si sanatoase. Carnea se spala, se curata de pielite si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • carne de porc - 300 g
  • ceapa - 150 g
  • cartofi - 200 g
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 100 g
  • untura sau ulei - 300 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Chiftelutele speciale cu carne si legume sunt aperitive delicioase si sanatoase. Carnea se spala, se curata de pielite si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mari. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala din nou. Ouale se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei si 100 ml apa, impreuna cu carnea tocata. Compozitia obtinuta se amesteca cu cartofii rasi, ouale, patrunjelul verde, sare si piper. Se amesteca bine si, cu ajutorul fainii, se modeleaza chiftelute mici, rotunde, care se prajesc in untura sau ulei.

Chiftelutele speciale cu carne si legume se servesc fierbinti.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Bucataras.RO

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Prăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!