Aperitive cu carne

Reteta Clatite brasovene

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Clatite cu branza si smantana la cuptor"
 
Clatitele brasovene sunt niste clatite umplute ce se servesc pe post de aperitiv. Uplutura gustoasa cu ciuperci fac aceasta reteta de clatite sa fie potrivita pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

   Aluat: 3 oua
   500 ml lapte
   sare
   300 g faina (pentru 14-15 clatite)
   Coaja: 3 oua
   200 g pesmet
   Umplutura: 500 g carne de pui
   500 g ciuperci
   1 ceapa
   2 oua
   1 lingura faina
   1 pahar lapte
   2 linguri ulei(untura)
   sare
   piper
   paprica
   cimbru uscat- dupa chef

mod de preparare

Pentru umplutura ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;) Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile, se adauga sosul cu lapte si ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.




Clatitele: Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase si mai mari, sa incapa umplutura si sa se poata inchide la capete.




Umplerea: Clatitele calde se umplu cu amestecul pregatit si se ruleaza, infundand capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana se coloreaza pesmetul si se formeaza coaja- "partea de originalitate a brasovencei". Se scot pe hartie absorbanta .


Clatitele brasovene se servesc cu sos de smantana sau cu sos de rosii. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights.

Incearca si Copane de pui in crusta de cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.