Pasteta de pasare este o varianta nutritiva si bogata in ingrediente la banalul pate de pasare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in unt, 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele. Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita
in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta. Daca este nevoie, se pune putina apa, avand grija ca la sfarsit, sosul sa fie scazut. Cand furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata.
Dupa ce s-a racit si s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu uleiul lor. Untul se freaca pana ce devine moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare - toate taiate in cuburi mici. Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust.
Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca.
Cu pasta neintarita se pot face sandvisuri; se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePentru reteta de chifle m-am inspirat de la Angelica, la care am adaugat si o umplutura de mere si nuci.
Chifle dulci cu mere si nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii