Aperitive cu carne

Reteta Pateu de ficat de pui

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Ficatul de pui se curata de membrane, se toaca de cateva ori in masina de carne, se trece prin sita sau se mixeaza.

Se adauga ouale crude, piper,magh

ingrediente

   500 g ficat de pui
   500 g piept de pui
   300 g slanina (afunmata)
   2 oua
   1 lingurita sare
   1 l.c. mocca de piper (boabe)
   1 lingurita maghiran
   1 lingurita de condimente mixte pentru pateu

mod de preparare

Ficatul de pui se curata de membrane, se toaca de cateva ori in masina de carne, se trece prin sita sau se mixeaza.



Se adauga ouale crude, piper,maghiran, condiment mixt si se amesteca bine.



Tava de pateu se tapeteaza cu felii subtiri de slanina, se pune jumatate din copozitia de pateu, se acopera cu pieptul de pui dezosat, se sareaza putin, se continua cu un alt rand de pateu si se termina cu un rand de slanina taiata felii subtiri.



Tava de pateu se asaza intr-o tava de copt mai mare cu apa si se introduce in cuptorul incalzit la foc mijlociu, se lasa sa se inchege la aburi.



Se scoate din tava, se raceste, se asaza pe platou si se taie in felii de grosimea degetului.
Alte retete recomandate



Sparanghel alb cu muschi crocant

Supa mazare

Mazare cu ciuperci
Incearca si Chiftele din vinete cu cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.